Šangaj kaže da je više od 80 posto tvrtki s ‘bijele liste’ nastavilo s radom

Više od 80 posto tvrtki u Šangaju koje su imale prioritet ponovnog otvaranja već je to učinilo, što služi kao “snažan” poticaj njihovim kolegama da nastave s radom, rekao je lokalni dužnosnik u subotu.

Šangaj je pribjegao oštrim mjerama u borbi protiv najgore epidemije u zemlji u posljednje dvije godine od ožujka, ali lokalni dužnosnici obećali su pomoći tvrtkama da obnove proizvodnju što je prije moguće i sigurnije.

Među 666 tvrtki za koje su lokalne vlasti odlučile kao prioritet ponovnog otvaranja, američki proizvođač automobila Tesla i šangajski proizvođač automobila SAIC Motor izveli su kompletna vozila s proizvodnih linija, dok proizvođači čipova SMIC i Huahong Grupa nastavljaju zadržati iskorištenost kapaciteta iznad 90 posto, službeno je rečeno na subotnjoj konferenciji za novinare.

U gradu u kojem su mnogi ljudi bili zatvoreni u svojim zajednicama više od mjesec dana, vlasti su uvele mjere opreza kako bi spriječile povratak COVID-19. Ponovno otvorene tvrtke moraju raditi u “zatvorenim krugovima”, što podrazumijeva život na licu mjesta, svakodnevno testiranje i rigoroznu dezinfekciju.

Šangaj je u petak izvijestio o 1.249 simptomatskih slučajeva i 8.932 asimptomatskih slučajeva, čime je ukupan broj pozitivnih slučajeva povećan na 583.218 od ožujka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.