RCK Ruđera Boškovića: Dan otvorenih vrata škole

U subotu 21. svibnja 2022. Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Getaldićeva 4 Zagreb, organizira Dan otvorenih vrata škole.
Manifestacija će biti održana na otvorenom i u zatvorenom prostoru Tehničke škole Ruđera Boškovića.
Dan otvorenih vrata škole služi da učenici iz osnovnih škola posjete školu, prostorije, učionice, laboratorije te da se lakše odluče za upis u srednju školu. Također će na otvorenom biti štandovi s učeničkim radovima i reklamnim materijalima Centra i partnera u projektu.
  • Projekt ima 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti. Od uspostave samog centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra. U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. Tehnička škola, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učlište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.).
  • Ciljevi i rezultati: Cilj projekta je uspostavljanje regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Planirano je uspostavljanje okvira centra, kao i osnaživanje suradnje s gospodarskim, znanstvenim i visokoobrazovnim sektorom te drugim dionicima u sustavu strukovnog obrazovanja. Provedbom aktivnosti razvijat će se i jačati programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, a usto, nabavit će se specijalizirana oprema nužna za uvođenje novih programa i rad s učenicima. Dodatna vrijednost projekta jest i planirano uspostavljanje i ojačavanje iznimno važne suradnje s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse, a ostvarit će se kroz četiri tvrtke koje su projektni partneri. Jednaka se važnost pridaje i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika, organiziranju i provođenju seminara i studijskih putovanja. Na kraju projekta biti će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena specijalizirana oprema, razvijeni novi strukovni programi, a odgojno obrazovni radnici će biti stručno osposobljeni jer će steći vještine i znanja da idu ukorak s najnovijim dostignućima u svojim strukama.
  • Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK (100% sufinancira EU)
  • Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.
  • Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.