Mijenjaju se načini kupovanja

Posljednje dvije godine mijenjaju se načini kupovanja. Istraživanja o potrošačkim navikama pokazuju kako kupci očekuju da im trgovci nude nove mogućnosti plaćanja. Trgovci to upravo i čine. Neki u prodavonice uvode robote ili vam omogućuju kupnju bez kontakta s prodavačem. Drugi se vraćaju tradiciji i uvode spore blagajne s prodavačem jer kupci traže da imaju dovoljno vremena na blagajni kako bi pospremili kupljeno i razmijenili riječ, dvije.

Najveća novost u Hrvatskoj je ono što se zovu tamni dućani, kompanije Glovo i Wolt rade dućane koji nisu pristupačni za javnost nego samo za dostavljače, preko interneta naručujete robu, a dućan ne postoji nego dostavljač dostavlja. Sve plaćate preko Smartphonea, ne morate ni biti kod kuće, može netko drugi zaprimiti. Trgovina budućnosti bit će automatizirana, ne samo trgovina već i cijeli distribucijski tijek.

Učestalo beskontaktno plaćanje smanjilo je potrebu za kontaktom, dok je uporaba inovacija u trgovini pokazatelj nužnosti digitalne transformacije, koja neće zaobići ni hrvatsko tržište.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.