Ured kineske središnje vlade priopćio da Hong Kong s novim izbornim sustavom dobiva novi izgled

Ured kineskog državnog vijeća za poslove Hong Konga i Macaa u nedjelju je priopćio kako je Hong Kong dobio novi izgled s novim izbornim sustavom te je spreman za svjetliju budućnost na novoj početnoj točki.

Ured je navedeno stajalište izrazio u članku objavljenom nakon što je John Lee velikom većinom glasova pobijedio na izborima za šesti mandat glavnog izvršnog upravitelja Posebne upravne regije Hong Kong. Također je uputio čestitke Leeju na izbornoj pobjedi.

Izbori za predsjednika izvršne vlasti predstavljaju još jednu uspješnu praksu novog izbornog sustava u Hong Kongu, nakon izbora za izborno povjerenstvo u rujnu prošle godine i izbora za sedmi saziv Zakonodavnog vijeća u prosincu, priopćio je ured.

Čvrste činjenice dokazuju kako je novi sustav dobar te slijedi princip “jedna zemlja, dva sustava” i odgovara stvarnosti Hong Konga, priopćio je ured.

Činjenice će također dokazati da će novoizabrani glavni izvršni upravitelj zasigurno povesti novu ekipu vlade Hong Konga i ljude iz svih sektora društva kako bi ostali ujedinjeni i težili novim izgledima dobrog upravljanja u Hong Kongu na novoj polaznoj točki, dodali su iz ureda.

1 KOMENTAR

  1. Smatram kako će to znatno utjecati na demokratsku odgovornost i politički pluralizam u Hong Kongu. Štoviše, držim kako je ova reforma, sa testom političke lojalnosti za kandidate, nužna kako bi se osigurala stabilnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.