Kina će do 2025. povećati biogospodarstvo na 3,28 bilijuna dolara radi veće biosigurnosti

Kina je u utorak predstavila prvi državni petogodišnji plan za biogospodarstvo, s ciljem stvaranja gospodarstva od 22 trilijuna juana (3,28 bilijuna dolara) do kraja 2025., s fokusom na zdravstvenu skrb radi prevencije epidemija i rast s niskim udjelom ugljika.

Biogospodarstvo, prema planu koji je objavilo vrhovno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje, Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu, uključuje širok raspon resursa razvijenih biotehnologijom, kao što su pametni nosivi proizvodi za daljinsku dijagnozu, a također pokriva industrije kao što su poljoprivreda, medicina i energetika.

Dužnosnik povjerenstva Wang Xiang rekao je na tiskovnoj konferenciji kako se očekuje da će zdravstvena skrb, bio-poljoprivreda, biogorivo i bioinformacije biti četiri stupa biogospodarstva.

Nadalje, poticat će se i inovacije u medicini, kao i poboljšanje opskrbnog lanca vrhunskih medicinskih proizvoda, kako bi se bolje zaštitilo zdravlje ljudi. U poljoprivredi će se koristiti bio-bazirani uzgoj, gnojiva i pesticidi, kako bi se očuvala sigurnost uzgoja žitarica i omogućila zdravija prehrana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.