Kina priopćila da dinamična nulta politika za COVID-19 maksimizira zaštitu zdravlja

Cilj je kineske dinamične nulte politike za COVID-19 maksimalna zaštita sigurnosti i zdravlja ljudi, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

“Politika nije usmjerena na posizanje nulte stope infekcija, već na obuzdavanje pandemije u najkraćem mogućem roku uz najnižu društvenu cijenu, kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi te održao normalan životni poredak u maksimalnoj mjeri”, rekao je.

Glasnogovornik je navedeno rekao odgovarajući na komentare glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa o kineskoj politici.

Zhao je rekao kako se nada da se činjenice o kineskoj politici za COVID-19 mogu naučiti, pa se neće upućivati neodgovorni komentari. Pozvao je relevantne strane na objektivno i racionalno sagledavanje kineskih mjera prevencije i kontrole pandemije.

Kina je provedbom dinamične nulte politike za COVID-19 učinkovito zaštitila starije osobe i ljude s pratećim zdravstvenim problemima, rekao je Zhao.

Pristup kineske vlade prevenciji i kontroli izdržat će test povijesti, budući da su mjere znanstvene i učinkovite, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.