Seminar o ljudskim pravima u Kini i Europi 2022. usredotočen na tehnologiju i zaštitu ljudskih prava

U kineskom gradu Wuhanu i glavnom gradu Austrije Beču u utorak je istovremeno održan Seminar o ljudskim pravima u Kini i Europi 2022., u suorganizaciji Kineskog društva za proučavanje ljudskih prava i Austrijsko-kineske udruge prijateljstva.

Na seminaru je sudjelovalo preko 100 stručnjaka i visokih dužnosnika u području zaštite ljudskih prava iz Kine, Austrije, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Italije, Grčke i Španjolske te Ureda Visokog povjerenika UN-a za ljudska prava.

Potpredsjednik Kineskog društva za proučavanje ljudskih prava Xu Xianming istaknuo je kako Centralni komitet Komunističke partije Kine, na čelu s Xi Jinpingom, stavlja poštovanje i zaštitu ljudskih prava na važno mjesto u upravljanju državom. Kina je krenula putem razvoja ljudskih prava koji je u skladu s trendom vremena i kineske stvarnosti, a omogućiti će veliki razvoj ljudskih prava kineskog naroda te dati veliki doprinos globalnom napretku ljudskih prava.

Seminar o ljudskim pravima u Kini i Europi, pokrenut 2015., institucionalizirana je akademska platforma za razmjenu i suradnju Kine i EU-a u ljudskim pravima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.