Radovi na Copacabani napreduju

Iz osječke Gradske uprave priopćili su kako se prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta.

– Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina. Radovi teku planiranom dinamikom i bit će gotovi do početka srpnja. Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom – rekao je gradonačelnik Radić i zahvalio izvođačima radova.

Istaknuo je i kako će bazeni cjenovno biti dostupni svim građanima Osijeka te da se cijeli projekt u trećem kvartalu 2022. prijavljuje na NPOO.
Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije ,,Ljeto na Kopiki”, te nasipavanje pijeska na kupalište kod ,,Želje”, podsjetivši kako je i prošle godine nasipan na dravskoj obali kod ,,Kopike”.

Gradilište su uz gradonačelnika obišli i Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana te Ivica Crnković, direktor tvrtke Projektgradnja koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.
– Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna. Važno je napomenuti da su radovi obuhvatili i sustav odvodnje bazenske vode, kao i kanalizacijski sustav jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka – rekao je zamjenik Lukić.

– Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasadu – zaključio je Ivica Crnković ističući da u prosjeku na gradilištu bude između 50 i 100 radnika.
Druga faza radova obuhvatit će rekonstrukciju dječjega bazena i bazena s toboganom.

Športsko-rekreacijski centar Copacabana inače je jedan od najvećih bazenskih kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj sa četiri bazena. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija od 1976. kada je kompleks izgrađen. Završetkom aktualnih radova Osječani će imati novi olimpijski i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom. Krajobraz će urediti gradska komunalna tvrtka Unikom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.