Xi u pismu znanstvenicima povratnicima iz inozemstva istaknuo znanstveno-tehnološko samopouzdanje i kulturno povjerenje

Kineski predsjednik Xi Jinping istaknuo je napore za jačanje kineskog znanstveno-tehnološkog samopouzdanja i povjerenja u kinesku kulturu.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno napisao u srijedu u odgovoru na pismo mladih znanstvenika sa Sveučilišta Nanjing koji su se vraćatili nakon studija u inozemstvu.

Foto: VCG

Foto: VCG

Xi je izrazio nadu da će znanstvenici nastaviti slavnu tradiciju marljivog studiranja kako bi služili zemlji, ostvariti nova postignuća u poticanju vrline kroz obrazovanje, povećati snagu Kine u znanosti i tehnologiji te voditi primjerom u jačanju povjerenja u kinesku kulturu i pričanju dobrih kineskih priča.

Xi ih je pozvao da izgradnji Kine u modernu socijalističku zemlju u svakom pogledu i ostvarenju kineskog sna o nacionalnom pomlađivanju doprinesu mudrošću i snagom.

Sveučilište Nanjing nastalo je iz Normalne škole Sanjiang, osnovane 1902. godine. Tijekom proteklih 120 godina, institucija je služila kao svjedok predanostiu služenje zemlji i narodu brojnih znanstvenika koji su se vratili nakon studija u inozemstvu, posebno Li Siguanga i Cheng Kaijia.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.