Održan seminar o zapošljavanju radnika iz Xinjianga

U nedjelju je održan internetski seminar o zapošljavanju radnika iz sjeverozapadne kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang.

Na seminaru, koji je održalo Sveučilište Jinan, sa sjedištem u južnom kineskom gradu Guangzhouu, je sudjelovalo preko 50 stručnjaka i studenata s različitih sveučilišta u Kini.

Prirodno okruženje pogodno za život, veća plaća i pristup visokokvalitetnom obrazovanju među glavnim su razlozima zbog kojih radnici iz Xinjianga traže posao izvan regije, rekla je Chen Ning, gostujuća istraživačica na Sveučilištu Jinan.

Dodala je kako su radnička prava, sloboda vjerskih uvjerenja i pravo na korištenje vlastitog jezika radnika migranata iz Xinjianga u potpunosti zaštićeni.

U pamučnoj industriji Xinjianga ne postoji takozvano pitanje prisilnog rada, jer ima visok stupanj mehanizacije i slijedi visoke radne standarde, rekao je Li Hua, još jedan istraživač sa Sveučilišta Jinan.

Li je istaknuo kako su sankcije povezane s Xinjiangom koje su uvele Sjedinjene Američke Države povećale troškove transakcija u svim karikama industrijskog lanca, zbog čega američki uvoznici i potrošači plaćaju najveći dio povećanih troškova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.