Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma usredotočen na 4 izazova

Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma (WEF-a, eng. World Economic Forum) 2022. u ponedjeljak je službeno započeo u švicarskom gradu Davosu, usredotočujući se na četiri glavna izazova: geopolitičke rizike, pandemiju, klimatske promjene i globalne gospodarske rizike.

Održavajući se pod temom “Povijest na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije”, godišnji sastanak 2022. i njegovih 200 sjednica okupljaju globalne čelnike iz gospodarstva, vlade i civilnog društva, koji raspravljaju o suočavanju s globalnim izazovima i oblikovanju održivije i inkluzivnije budućnosti.

“Političke, gospodarske i društvene okolnosti našeg sastanka su bez presedana. Davos će osobno okupiti ključne globalne čelnike iz svih dijelova društva i sagledati posljedice i reperkusije za vladine politike i poslovne strategije”, rekao je Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik WEF-a.

Prema WEF-u, dnevni red sastanka obuhvatit će poticanje globalne i regionalne suradnje; osiguravanje gospodarskog oporavka i oblikovanje novog doba rasta; izgradnju zdravih i pravednih društava; očuvanje klime, hrane i prirode; poticanje transformacije industrije i iskorištavanje snage Četvrte industrijske revolucije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.