Wang Yi izložio stav Kine o pitanjima ljudskih prava

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u ponedjeljak u Guangzhouu s visokom povjerenicom Ujedinjenih naroda za ljudska prava Michelle Bachelet.

Wang je pozdravio Bacheletin prvi posjet Kini kao visoke povjerenice UN-a za ljudska prava, rekavši kako je ovo prvi put u 17 godina da je Kina ugostila visoku povjerenicu UN-a za ljudska prava, što je od izuzetnog značaja za obje strane.

Kina je uvijek davala prioritet pravima na život i razvoj, štitila legitimna prava i interese građana, kao i prava etničkih manjina, rekao je Wang.

Iako snažno promiče vlastita zalaganja za ljudska prava, Kina zagovara univerzalne vrijednosti mira, razvoja, pravednosti, pravde, demokracije i slobode, rekao je.

Rekao je da Kina promiče izgradnju zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo te daje vlastiti doprinos rješavanju velikih problema s kojima se suočava ljudsko društvo i promicanju napretka ljudskih prava diljem svijeta.

Bachelet je čestitala Kini na važnim postignućima u gospodarskom i društvenom razvoju te u promicanju zaštite ljudskih prava.

Rekla je da Ured UN-ove povjerenice za ljudska prava pridaje veliku važnost ulozi Kine i nada se kako će ovaj posjet iskoristiti kao priliku za jačanje međusobnog razumijevanja i povjerenja, zajedničko suočavanje s globalnim izazovima i promicanje razvoja međunarodnih ljudskih prava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.