Zajednički pritisak za rast plaća

Udruga Glas poduzetnika pozvala je sve poduzetničke udruge i sindikate na zajednički pritisak odnosno na jasno i javno zalaganje za manje poreze i namete kako bi radnici imali veće plaće.

Udruga je u priopćenju dala podršku Hrvatskoj udruzi poslodavaca i njihovom prijedlogu reformi o poreznom rasterećenju rada.

Podsjećaju i kako od svog osnutka, prije dvije godine, govore o potrebnim gospodarskim reformama koje će olakšati poslovanje poduzetnicima i obrtnicima te potaknuti rast i razvoj hrvatskog gospodarstva, kao i povećanje plaća radnika.

Iz UGP-a također podsjećaju kako se od svog početka zalažu za promjene kako bi se pomoglo poduzetnicima i obrtnicima te ponajviše da ih se rastereti od nepotrebnih parafiskalnih nameta i doprinosa.

Zalažu se i za uvažavanje prijedloga vezanih za poboljšanja tretmana Porezne uprave prema paušalnim obrtima. Predlažu da Porezna uprava za sada takve propuste svede na mjeru opomene, predloži poslovni model za ljude koji po njima pripadaju u prikriveno zapošljavanje i da se ponudi rok od šest mjeseci kako bi se navedeni paušalisti prilagodili tome.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.