Xi Jinping naglasio filozofiju razvoja ljudskih prava usmjerenu na ljude

Poboljšanje osjećaja dobiti, sreće i sigurnosti ljudi najvažniji je kriterij za provjeru stanja ljudskih prava u zemlji, rekao je u srijedu kineski predsjednik Xi Jinping.

Navedeno je rekao tijekom sastanka s gostujućom visokom povjerenicom Ujedinjenih naroda za ljudska prava Michelle Bachelet putem video veze.

Napominjući kako je Kina uspješno prokrčila put razvoja ljudskih prava, koji je u skladu s trendom vremena i njezinim nacionalnim uvjetima, rekao je da su ljudska prava kineskog naroda zaštićena kao nikada do sad.

Kako bi zajednički unaprijedila međunarodna zalaganja za ljudska prava i donijela dobrobit ljudima svih zemalja, Kina je spremna aktivno se uključiti u dijalog o ljudskim pravima i suradnju s drugim stranama, na temelju jednakosti i međusobnog poštovanja, kako bi proširila konsenzus i smanjila razlike, rekao je.

Najveće je ljudsko pravo nastojati omogućiti sretne živote ljudima, rekao je, pozivajući na napore za usvajanje filozofije ljudskih prava usredotočene na ljude.

Napominjući kako se zemlje međusobno razlikuju po povijesti, kulturi, društvenom sustavu i stupnju gospodarskog i društvenog razvoja, rekao je da moraju promicati i štititi ljudska prava u skladu sa svojom nacionalnom stvarnošću i potrebama svog naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.