Dužnosnici: Borba protiv terorizma i ekstremizma u Xinjiangu će izdržati test povijesti

Borba protiv terorizma i ekstremizma u kineskoj Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang u najvećoj je mjeri zaštitila osnovna ljudska prava građana i pravedan je čin koji može izdržati test povijesti, rekli su lokalni dužnosnici u utorak.

S obzirom na hitne potrebe za borbom protiv terorizma, Xinjiang je poduzeo odlučne mjere, oslanjajući se na protuterorističko iskustvo međunarodne zajednice, učinkovito suzbijajući trend učestalih terorističkih aktivnosti, rekao je na tiskovnoj konferenciji Yalkun Yaqup, zamjenik ravnatelja odjela za javnu sigurnost regije.

“Napori Xinjianga u borbi protiv terorizma i radikalizma nisu povezani s određenim regijama, etničkim skupinama ili religijama. Tko god krši kineske zakone, sudjeluje u terorističkim i ekstremističkim aktivnostima ili ugrožava živote i imovinu ljudi bit će kažnjen prema zakonu”, rekao je Yalkun Yaqup.

Xu Guixiang, glasnogovornik regionalne vlade, rekao je kako je borba protiv terorizma i ekstremizma u Xinjiangu pravedan čin koji može izdržati test povijesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.