Stanovnici Tvrđavice nakon 60 godina dobili asfaltiranu sporednu cestu

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je u ponedjeljak završene radove na dugočekivanoj rekonstrukciji ceste od kućnog broja 205 do 219a u Tvrđavici. Tom prigodom poručio je kako Grad Osijek brine o svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, podsjetivši kako su prošloga tjedna obnovljene i dvije ulice u Josipovcu.

– Ulica je bila u lošem stanju. Tu se nalazio tucanik, danas imamo asfalt. Vrijednost radova je milijun kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom. Tu ne stajemo. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kroz ta sredstva, ali i kroz ovakve projekte koji rješavaju dugogodišnje probleme građana, pokazujemo ozbiljan pristup prema svim stanovnicima grada – rekao je gradonačelnik Radić.

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su radovi obuhvatili kompletnu obnovu kolnika nerazvrstane ceste u dužini od 265 metara i širine 4,5 metra, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje izgradnjom 11 upojnih bunara.

Lucija Tadić, predsjednica Mjesnog odbora Osijek – lijeva obala, izrazila je zadovoljstvo radovima te istaknula kako su stanovnici na njih čekali čak 60 godina.
– Nakon 60 godina konačno se asfaltirala jedna sporedna ulica. Imamo još jednu neasfaltiranu ulicu i vjerujem da će i ona uskoro doći na red. Vjerujem u ovu gradsku upravu i da ćemo imati lijepu godinu i suradnju. Dosta je toga što su nam bivše vlasti obećavale, a nisu realizirale. Imamo lokacije gdje treba postaviti rasvjetu, dom za druženje i legalizaciju pojedinih objekata – kazala je Tadić.

U programu prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Mjesnog odbora Osijek lijeva obala za 2022. godinu osigurano je 110.600 kuna. Za sve gradske četvrti i mjesne odbore u 2022. osigurano je 6,5 milijuna kuna, što je povećanje za 10 posto u odnosu na 2021. godinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.