Razgovor s ministrom: ​​Otvorenje Pelješkog mosta krajem srpnja

Većina radova na pristupnim cestama Peljškom mostu – primiče se kraju.

Radovi na pristupnim cestama teku punom parom. Sve će ovisiti o 13. srpnju kada je zakazan tehnički pregled pristupnih cesta i spojeva s mostom i tada će se znati imaju li pristupne ceste i Pelješki most uporabnu dozvolu. U tom slučaju svečano otvorenje mosta bilo bi krajem srpnja. Na otvorenju se očekuju najviši uzvanici iz Hrvatske, ali i iz EU.

Trenutno su najveći radovi na pristupnim cestama, točnije kod čvora Brijesta. Dovode se stalno nove snage kako bi se sve završilo u roku.

 

Jedan od većih problema koji se pokazao za vrijeme gradnje pristupnih cesta je divljanje cijena na svjetskom tržištu koje je uvjetovalo i povećanje troškova cestovnog povezivanja Hrvatske. Procjenjuje se da je nastala razlika u troškovima od 100 do 150 milijuna kuna.

Most je gotov, što se tiče pristupnih cesta, možemo reći da ćemo krajem srpnja otvoriti Pelješki most s dijelom pristupnih cesta, točnije drugu i treću fazu. Drugu fazu koja ide od Duboke do Sparagovića i treća faza koja ide od Sparagovića do Prapratnoga. Ukupno 25 kilometara cesta. Ostaje nam još osam kilometara obilaznice Stona i spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja godine, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.