RCK Ruđera Boškovića: Dan otvorenih vrata škole

U subotu 11. lipnja 2022. Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Getaldićeva 4 Zagreb, organizira Dan otvorenih vrata škole.
Manifestacija će biti održana na otvorenom prostoru, ispred Tehničke škole Ruđera Boškovića.
Dan otvorenih vrata škole služi da učenici iz osnovnih škola posjete školu, prostorije, učionice, laboratorije te da se lakše odluče za upis u srednju školu. Također će na otvorenom biti štandovi s učeničkim radovima i reklamnim materijalima Centra i partnera u projektu.
  • Projekt ima 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti. Od uspostave samog centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra. U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. Tehnička škola, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učlište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.).
  • Ciljevi i rezultati: Cilj projekta je uspostavljanje regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Planirano je uspostavljanje okvira centra, kao i osnaživanje suradnje s gospodarskim, znanstvenim i visokoobrazovnim sektorom te drugim dionicima u sustavu strukovnog obrazovanja. Provedbom aktivnosti razvijat će se i jačati programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, a usto, nabavit će se specijalizirana oprema nužna za uvođenje novih programa i rad s učenicima. Dodatna vrijednost projekta jest i planirano uspostavljanje i ojačavanje iznimno važne suradnje s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse, a ostvarit će se kroz četiri tvrtke koje su projektni partneri. Jednaka se važnost pridaje i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika, organiziranju i provođenju seminara i studijskih putovanja. Na kraju projekta biti će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena specijalizirana oprema, razvijeni novi strukovni programi, a odgojno obrazovni radnici će biti stručno osposobljeni jer će steći vještine i znanja da idu ukorak s najnovijim dostignućima u svojim strukama.
  • Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK (100% sufinancira EU)
  • Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.
  • Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.