Kina se obvezala podijeliti razvojne dividende s pacifičkim zemljama

Kina će nepokolebljivo širiti i produbljivati otvorenost na višoj razini te je spremna podijeliti razvojne dividende s pacifičkim otočnim zemljama, rekao je u nedjelju kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je navedeno rekao tijekom sastanka s Henryjem Punom, glavnim tajnikom Foruma pacifičkih otoka, u Suvi, glavnom gradu Fidžija.

Wang je rekao da je Forum pacifičkih otoka najreprezentativnija međuvladina organizacija u regiji južnog Pacifika, dodajući kako je Kina spremna dodatno unaprijediti dijalog i međusobno povjerenje s tajništvom foruma te pokrenuti veću suradnju.

Kinesko gospodarstvo puno je vitalnosti, rekao je, ističući kako sporadične epidemije bolesti COVID-19 neće zaustaviti razvoj Kine. Kina pozdravlja ulazak visokokvalitetnih proizvoda iz otočnih zemalja na njeno tržište, dodao je.

Kina će nastaviti učvršćivati veze sa pacifičkim otočnim zemljama, slijedeći načela međusobnog poštivanja, ravnopravnog tretmana, uzajamno korisne suradnje te otvorenosti i uključenosti, naglasio je.

Kina je spremna provoditi više suradnje kao treća strana sa svim zemljama – osobito onima s tradicionalnim utjecajem u regiji – kako bi pomogla pacifičkim otočnim zemljama da ubrzaju razvoj i revitalizaciju, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.