Kina pozvala SAD da prakticiraju međusobno poštovanje, miran suživot i uzajamno korisnu suradnju

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian pozvao je u srijedu Sjedinjene Američke Države da istinski prakticiraju načela međusobnog poštivanja, mirnog suživota i uzajamno korisne suradnje.

U nedavnom govoru, američki državni tajnik Antony Blinken okarakterizirao je strategiju Bidenove administracije za Kinu kao “ulaganje, usklađivanje i natjecanje”.

Kao odgovor, Zhao je na dnevnoj tiskovnoj konferenciji rekao kako je Kina oduvijek vjerovala da je izgradnja svijeta kojeg odlikuju povezanost, raznolikost, uključenost, sigurnost i zajednička korist odgovornost i obveza koju moraju preuzeti i Kina i Sjedinjene Američke Države.

Rekao je da je Kini drago što Sjedinjene Američke Države postižu razvoj putem legitimnih ulaganja, ali ne bi trebale Kinu pretvarati u “izmišljenog neprijatelja”.

“Budući da su kinesko-američki odnosi na važnom raskrižju, Sjedinjene Američke Države moraju odnijeti ispravan izbor. Umjesto prepirke oko teksta, trebale bi usredotočiti napore na tri principa međusobnog poštovanja, miroljubivog suživota i uzajamno korisne suradnje”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.