Kina će nastaviti provoditi razvoj s Cookovim Otocima

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi susreo se u četvrtak putem video veze s Markom Brownom, premijerom i ministrom vanjskih poslova Cookovih Otoka te rekao da će Kina nastaviti provoditi razvoj s tom zemljom u južnom Pacifiku.

Otkako je Kina uspostavila diplomatske odnose s Cookovim otocima, dvije zemlje se međusobno poštuju, ravnopravno tretiraju i unaprjeđuju razmjene i suradnju u raznim područjima, istaknuo je Wang. Konkretno, obujam trgovine između dviju zemalja povećao se za gotovo 300 puta.

Kina će 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa iskoristiti kao priliku za kontinuirano jačanje međusobnog povjerenja i produbljivanje praktične suradnje s Cookovim Otocima, kako bi donijela više koristi za dva naroda, rekao je Wang.

Pozvao je na daljnju suradnju u područjima poput turizma, infrastrukture i obrazovanja.

Sa svoje strane, Brown je rekao kako Cookovi otoci cijene dugoročnu podršku Kine, posebno tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Brown je rekao da njeguje odnose s Kinom, čvrsto vjeruje kako je budućnost Cookovih otoka usko povezana s Kinom te je spreman surađivati s Kinom na promicanju većeg razvoja bilateralnih odnosa u sljedećih 25 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.