Kina nagradila volontere za podizanje svijesti o zaštiti okoliša

Kineska agencija za zaštitu okoliša objavila je u nedjelju popis izvanrednih volontera, kao dio niza nacionalnih događanja održanih povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

Ministarstvo ekologije i zaštite okoliša objavilo je rezultate kampanje u kojoj su izabrana 104 uzorna volontera radi ulaganja vremena i nastojanja u poboljšanje okoliša Kine.

Među njima je 65-godišnji Li Shusen, koji već 20 godina radi na obnovi ekološkog sustava na naftnom polju Daqing, jednoj od najvećih kineskih baza proizvodnje nafte koja se nalazi u sjeveroistočnoj Kini, Zhao Mengqing, ravnateljica vrtića koja je izgradila kampus u stilu farme kako bi omogućila učenicima da kroz praksu uče o prirodi i Li Chunru, liječnik za ptice koji je spasio živote desecima tisuća ptica selica tijekom posljednjih 40 godina.

Foto: VCG

Foto: VCG

Kampanja je dio akcijskog plana koji je prošle godine izradilo šest vladinih odjela radi podizanja svijesti javnosti o očuvanju prirode i zaštiti okoliša. Plan predviđa niz ciljeva, uključujući prevenciju onečišćenja, klasifikaciju smeća, smanjenje korištenja plastike i rehabilitaciju divljih životinja. Naglašava ulogu medija, društvenog sudjelovanja, obrazovanja i kreativnih metoda u izgradnji ekološkog društva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.