“Od izvora do mora” na osječkoj Promenadi

Na Svjetski dan okoliša akcijom čišćenja Promenade u Osijeku započelo je ovogodišnje izdanje ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjeg lista Od izvora do mora koji promiče zaštitu vodnog bogatstva Hrvatske te potiče na primjereno odlaganje otpada.

Uz osječkog gradonačelnika Ivana Radića akciju su svojim dolaskom podržali i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, te zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zahvalio je inicijatorima i volonterima te naglasio: „Izuzetno mi je drago što velika akcija čišćenja Od izvora do mora počinje upravo u Osijeku koji je prošle godine proglašen hrvatskim Eko City-jem. Do te vrijedne titule nismo došli slučajno. Na njoj sam, prije svega, zahvalan sugrađanima koji marljivo prikupljaju i odvajaju otpad. Grad Osijek je prvi od velikih gradova koji je prešao 50% u odvojenom prikupljanju otpada (trenutačno smo na 51,9 %). Imamo čak 4 reciklažna dovrišta čime smo među prvima u Hrvatskoj ispunili i tu zakonsku obvezu. Osijek ima i svoju kompostanu, gradimo najsuvremeniji pročistač otpadnih voda. Osijek je doista zeleni grad. Možemo se pohvaliti da imamo više parkova, nego trgova. A Promenada, na kojoj smo se danas okupili, jedinstvena je i najduža šetnica uz rijeku u Hrvatskoj. Svjesni smo koliko je edukacija građana važna, zato smo se rado i odazvali ovoj akciji.“ (osijek.hr)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.