Glas poduzetnika traži istu tarifu za struju za poduzetnike i građane

Udruga Glas poduzetnika zatražila je jednaku tarifu za struju za poduzetnike i građane, upozorivši da u suprotnom mnogi poduzetnici neće preživjeti enorman val poskupljenja struje.

Iz UGP-a su izrazili krajnje nezadovoljstvo s trenutačnom situacijom oko povećanja cijene struje. Ne samo što su nafta i plin poskupili, sada se mnogi poduzetnici suočavaju s enormnim računima za struju – velika većina njih je dobila račune koji su i po tri puta veći nego prijašnji, što je neprihvatljivo, ocjenjuju u priopćenju.

Navode i da teško da će svi poduzetnici moći podmiriti visoke račune za struju pa im stoga neće preostati ništa drugo nego da otpuštaju svoje radnike, zatvaraju svoja poslovanja ili ulaze u dugove.

Takva situacija je “apsolutno nedopustiva”, upozoravjau iz UGP-a, u kojem smatraju da se stvari moraju pod hitno mijenjati, inače će mnogi biti osuđeni na propast.

– Trebamo biti svjesni toga da se ne smije više sve prebacivati na poduzetnike koji ionako imaju toliko nepotrebnih nameta, doprinosa i opterećenja, poručuju.

Kako navode, cijena zajamčene opskrbe nakon dva mjeseca bez ugovora, do 31. ožujka iznosila je 1,3270 kuna, a od 1. travnja ove godine iznosi 3,0276 kuna za one koji su na priključku manjem od 20 kW, odnosno 2,5178 kuna za one koji su u kategoriji preko 20 kW priključne snage.

– Potonji plaćaju i naknadu za snagu, pa im zapravo ništa ne znači ova niža cijena, osim ako nisu potrošači neke veće količine energije, ističu iz UGP-a.

Kako navode, nije teško odrediti koliko je to povećanje u drugom tromjesečju ove godine i koliko će to nastaviti iscrpljivati posebno male poduzetnike.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.