Predsjednik Xi potaknuo mlade ljude na doprinos odnosima Kine i Afrike

Kineski predsjednik Xi Jinping potaknuo je u srijedu mlade ljude na davanje doprinosa izgradnji kinesko-afričke zajednice koja dijeli budućnost na visokoj razini.

Predsjednik Xi navedeno je napisao u odgovoru na pismo studentima s Radionice vodećih kadrova bivših oslobodilačkih pokreta južne Afrike 2022. u Školi vodstva Mwalimu Julius Nyerere.

Xi je u pismu napisao kako je zadovoljan činjenicom da je radionica uspješno održana, a tijekom nje su sudionici razgovarali o važnim temama povezanim s oblikom razvoja u čijoj provedbi vladajuća stranka treba voditi svoju zemlju u novom dobu i kako ga slijediti, učili jedni od drugih i stekli bolje razumijevanje takvih tema.

Izgradnja boljeg svijeta zahtijeva razmjenu i međusobno učenje među zemljama, rekao je, dodajući kako su sudionici odlučni u ulozi pionira vremena i stupa nacionalnog preporoda, što je izvorna svrha škole.

Kina i Afrika pripadaju zajednici koja dijeli budućnost u dobru i zlu, a nada u dugoročno prijateljstvo između kineskog i afričkog naroda počiva na mlađoj generaciji, istaknuo je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.