Kineski i američki šefovi obrane slažu se da će poboljšati strateško međusobno povjerenje, pravilno upravljati razlikama

Kineski državni vijećnik i ministar obrane Wei Fenghe i američki ministar obrane Lloyd Austin složili su se u petak kako bi unaprijedili međusobno strateško povjerenje i pravilno upravljali razlikama između vojski dviju zemalja.

Dva šefa obrane, koji su se susreli ovdje na marginama 19. Shangri-La dijaloga u Singapuru, složili su se da bi dvije vojske trebale provesti važan konsenzus koji su postigli njihovi šefovi država, održavati stratešku komunikaciju na visokoj razini i ne bi smjeli međusobne razlike pretvoriti u sukob i konfrontaciju.

Wei je rekao da se trenutno mir i razvoj, temeljni trendovi našeg vremena, suočavaju s ozbiljnim izazovima. Inicijativa za globalni razvoj i Inicijativa za globalnu sigurnost koju je predložio kineski predsjednik Xi Jinping zacrtale su pravi put za čovječanstvo za prevladavanje kriza, a mir i stabilnost u azijsko-pacifičkom području zahtijevaju zajedničke napore zemalja regije.

Kazao je da se Kina nada da će izgraditi odnos velike zemlje sa Sjedinjenim Državama koji će uključivati zdrav i stabilan razvoj, što bi trebao biti smjer zajedničkih napora obiju zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.