Kina potiče namirenja u renminbiju u novim modelima vanjske trgovine

Kineska središnja banka povećala je potporu namirenjima u renminbiju u novim oblicima i modelima vanjske trgovine, kako bi bolje služila realnom gospodarstvu i olakšala trgovinu i ulaganja.

U nedavnoj okružnici, Narodna banka Kine poboljšala je politike za prekogranično poslovanje u renminbiju u e-trgovini i drugim novim modelima vanjske trgovine. Opseg poslovanja platnih institucija proširit će se s trgovine robom i uslugama na tekuće račune, a prevencija i kontrola rizika će se ojačati jasnim zahtjevima za provjeru autentičnosti i rad na suzbijanju pranja novca, između ostalog.

Nove će politike, koje stupaju na snagu 21. srpnja, pružati bolje financijske usluge trgovačkim tvrtkama, usmjeravati zdrav razvoj novih trgovinskih modela i pomoći u stabilizaciji gospodarstva, priopćila je središnja banka.

Osim e-trgovine, novi oblici i modeli vanjske trgovine uključuju i tržišnu nabavu, offshore trgovinu i skladišta u inozemstvu. Kina je pojačala napore za poticanje rasta ovakvih novih oblika i modela vanjske trgovine, kako bi potaknula nadogradnju vanjske trgovine i izgradila nove konkurentske snage.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.