Kina daje sve od sebe kako bi potaknula zapošljavanje diplomiranih studenata

U godini u kojoj će rekordnih 10,76 milijuna diplomaca napusti fakultete, Kina daje sve od sebe kako bi im pomogla pri ulasku u radnu snagu tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Ova sezona traženja posla mogla bi se pokazati izazovnom za diplomce zbog razgovora za posao koje ometa epidemija bolesti COVID-19 i mlake potražnje za svježom radnom snagom, rekao je Wu Aihua iz Ministarstva obrazovanja.

Anketirana stopa nezaposlenosti u gradovima u Kini iznosila je 5,9% u svibnju, pokazali su službeni podaci. Stopa među mladima u dobi od 16 do 24 godine iznosila je pak 18,4%.

Diplomirani studenti smatraju se ključnom ciljnom skupinom kineske politike “zapošljavanja prije svega”. Kina je pokrenula niz kampanja za zapošljavanje kako bi premjestila intervjue za posao na internet, potaknula tvrtke na povećanje broja zaposlenih i šire otvorila vrata velikih gradova diplomiranim studentima.

Ministarstvo ljudskih potencijala i socijalne sigurnosti pokrenulo je 16. svibnja nacionalnu internetsku platformu za zapošljavanje koja će trajati do 25. kolovoza, putem koje će promicati više od 10 milijuna radnih mjesta, održavati sate stručne obuke i pružati savjetovanje pri zapošljavanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.