Glasnogovornik: Vojne veze Kina-SAD zahtijevaju obostrani trud, iskrenost:

Kineski glasnogovornik rekao je u četvrtak da razvoj kinesko-američke veze vojni odnos zahtijeva iskrenost i trud s obje strane.

“Trenutačno su komunikacijski kanali između dvije vojske otvoreni i nesputani, a Kina je otvorena za promicanje vojne razmjene i suradnje između dviju zemalja”, rekao je na redovitoj tiskovnoj konferenciji Tan Kefei, glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane.

Već neko vrijeme Sjedinjene Američke Države, iz hladnoratovskog mentaliteta, prakticiraju blokovsku politiku, rekao je. Iz vlastitog interesa, Sjedinjene Američke Države zaoštravaju bilateralne vojne saveze, sklapaju vojni pakt između Sjedinjenih Američkih Država, Britanije i Australije, odnosno AUKUS, uspostavljaju Quad mehanizam i jačaju Savez pet očiju, rekao je Tan, dodajući kako takvi su potezi očito usmjereni protiv Kine.

Vojni odnosi Kine i SAD-a sada su na važnom raskrižju, a u budućnosti će dvije vojske provesti niz dijaloga i razmjena, rekao je glasnogovornik.

“Pozivamo SAD da odustanu od hladnoratovskog mentaliteta nulte sume i poduzmu konkretna djela radi stvaranja povoljnih uvjeta za zdrav i stabilan razvoj odnosa između vojski dviju zemalja”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.