John Lee sastaje se s predsjednikom CMG-a, obećava dublju suradnju

Izvršni direktor Posebne administrativne regije Hong Kong (HKSAR) John Lee sastao se s zamjenikom ministra Odjela za promidžbu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednikom i glavnim urednikom Kineske medijske grupe (CMG) Shenom Haixiongom i njegovim kolegama u Vladinom domu u petak podne. Oni su postali Leejevi prvi gosti nakon što su tog jutra položili prisegu kao izvršni direktor.

Za proslavu 25. obljetnice uspostave HKSAR-a, CGTN Documentary i Radio The Greater Bay under CMG službeno su pokrenuti u Hong Kongu 1. srpnja 2022. putem televizijskih i radijskih kanala, kao i online platforme Radio Television Hong Kong, omogućavajući stanovnicima Hong Konga da razumiju najnovija kretanja u zemlji i ojačaju svoj osjećaj nacionalnog identiteta te promiču proaktivnu integraciju Hong Konga u sveukupni razvoj zemlje.

Lee je izrazio zahvalnost CMG-u na njegovim sveobuhvatnim izvješćima o razvoju Hong Konga u različitim aspektima, omogućujući sunarodnjacima s kopna da saznaju više o HKSAR-u. Napominjući da će sljedećih pet godina biti kritičan trenutak za Hong Kong da napreduje od upravljanja prema razvoju i prosperitetu, rekao je da će vlada HKSAR-a pojačati suradnju s CMG-om kako bi iskoristila svoju međunarodnu mrežu kako bi u potpunosti dala nacionalnu podršku Hong Kongu da se razvije kao središte međunarodne umjetničke i kulturne razmjene u okviru 14. nacionalnog petogodišnjeg plana za promicanje veličanstvene kineske kulture.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.