Na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, u sklopu Osječkog ljeta kulture, u ponedjeljak, 4.7. u 21 sat možete pogledati projekciju hit filma u režiji glumice Nine Violić „Baci se na pod“. Nakon projekcije, film će i osobno predstaviti redateljica Nina Violić te Filip Šovagović koji potpisuje glazbu za film.

Od 16. lipnja kad je premijerno prikazan na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, svi pričaju o redateljskom debiju naše poznate glumice Nine Violić. „Baci se na pod“ film je koji problematizira temu razvoda –  događaj iz života sva tri lika koji je podjednako traumatičan za svo troje – za majku, dijete i oca i svo troje bi u tome trenutku moglo poželjeti baciti se na pod radije nego da im se događa to što im se događa. On prikazuje posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, njihov šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru.

Riječima redateljice i glumice Nine Violić:

„Nisam se žanrovski određivala, naše grčke prodajne agentice stavile su ga u kategoriju art-house filmova, ali možda kroz šalu možemo reći da je to jedan obiteljski film namijenjen svim vrstama obiteljskog odnosa, i funkcionalnog i nefunkcionalnog i potpuno rasutog. Trudila sam se u tu situaciju unijeti puno topline, zafrkancije, budalaština i apsurda.“

U filmu glume redom top hrvatski glumci: Goran Bogdan u ulozi oca, Nina Violić, majke, Bruno Frketić Bajić u ulozi sina i Lee DeLong u ulozi tete.

Nakon projekcije filma, održat će se razgovor s autorskim timom filma. U Osijek nam dolaze Nina Violić i Filip Šovagović, koji se ovdje pojavljuje u  jednoj drugoj „ulozi“ – naime, potpisuje glazbu u filmu kojem je poseban touch dao i TBF napisavši pjesmu Pas sa plastičnim plaštom, originalno za film.

Film traje 76 minuta, a nakon odgledanog filma ostanite i na razgovoru s autorskim timom.

Program se odvija u sklopu 22. Osječkog ljeta kulture.
Ulaz SLOBODAN!

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.