Kina, EU čuvaju okoliš, klimatski dijalog

Treći dijalog na visokoj razini o okolišu i klimi između Kine i Europske unije održan je u petak putem video veze, a obje su se strane dogovorile produbiti suradnju na području okoliša, klime i energije.

Sastanak su održali potpredsjednik kineske vlade Han Zheng i Frans Timmermans, izvršni potpredsjednik Europske komisije za Europski zeleni dogovor.

Han je istaknuo da Kina nepokolebljivo promiče zeleni i niskougljični razvoj, snažno unapređuje zelenu i niskougljičnu transformaciju energetskog sektora, aktivno potiče razvoj nove energije i čiste energije, poboljšava razinu čistog i učinkovitog korištenja ugljena i osigurava da može ostvariti ciljeve povećanja ugljika i neutralnosti ugljika prema planu.

Kina je spremna surađivati s EU-om na daljnjem jačanju koordinacije politika, poboljšanju suradnje na području tehnoloških inovacija i stvaranju više naglasaka suradnje na korištenju energije prema zelenoj i niskougljičnoj transformaciji, odgovoru na klimatske promjene i zaštiti okoliša, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.