Prof. dr. sc. Stjepan Heimer, predsjednik je Izvršnog odbora Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva. Redoviti je profesor u trajnom zvanju za predmete Fiziologija sporta i Sportsko-rekreacijska medicina na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Rođen je 1942. godine u Mostaru. Po narodnosti je Hrvat, oženjen, ima dvoje djece.

U zemlji i inozemstvu objavio je više od 200 znanstvenih i stručnih radova, bio je autor ili koautor više sveučilišnih udžbenika, kao i prevoditelj dviju stručnih knjiga te voditelj projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Prof. Heimer posebno naglašava kako se pokazalo da između Kine i Hrvatske postoji veliki potencijal za gospodarsku suradnju, a za što je uz interes potrebna i dobra volja nacionalne i europske politike.

Divimo se, kaže, enormnom razvoju Kine tokom nekoliko zadnjih desetljeća. Fotografije pojedinih gradova, građevine, avenije, parkovi, a posebno živi doživljaji onih koji su ih posjetili, ukazuju na fantastično znanje, planiranje i izvedbu urbanistički osmišljenih cjelina.

Dojmovi o suvremenim zračnim lukama, vlakovima, lukama i mostovima ostaju duboko u pamćenju. Uz neviđeni suvremeni razvoj, Kinezi ne zaboravljaju svoje materijalno i kulturno nasljeđe, o čemu se pojedini fragmenti nalaze u medijima. Organizirani posjeti Hrvata svaki puta potvrđuju odnos državnih i društvenih institucija prema nama i našim ljudima, odnos poštovanja i prijateljstva, ističe Heimer.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.