Kineski izaslanik identificirao 4 područja za promicanje strateških komunikacija u UN-ovom održavanju mira

Kineski izaslanik u utorak je identificirao četiri područja u kojima su potrebni napori za promicanje strateške komunikacije u mirovnim operacijama UN-a.

Strateška komunikacija može pomoći svijetu da sazna više o održavanju mira i održavanju mira da bolje služi svijetu. Inicijativa glavnog tajnika UN-a Akcija za očuvanje mira uključuje stratešku komunikaciju, koja je važna mjera za poboljšanje sigurnosti i zaštite mirovnih snaga te poboljšanje učinkovitosti mirovnih operacija, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima.

Kina vjeruje da radi poboljšanja strateške komunikacije postoji potreba za radom u četiri područja, rekao je na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti o ključnoj ulozi strateških komunikacija u učinkovitom održavanju mira.

Prvo, stvaranje čvršćih partnerstava. Drugo, bolja zaštita sigurnosti mirovnih snaga. Treće, olakšavanje učinkovite provedbe mandata za mirovne operacije. Četvrto, poboljšanje strateških komunikacijskih kapaciteta.

Kao drugi najveća prinosnica proračunu za mirovne operacije UN-a i najveća davateljica postrojbi, Kina je uvijek bila predana postizanju mira putem konkretnih akcija. Kina je uključila stratešku komunikaciju u svoj sustav obuke i omogućila mirovnim snagama iz desetaka zemalja ciljanu obuku. Kina će nastaviti raditi s miroljubivim nacijama kako bi pridonijela održavanju svjetskog mira i sigurnosti, rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.