Poboljšana pravosudna praksa zajamčila rast Kine u svim područjima u proteklom desetljeću

Tijekom proteklog desetljeća, narodni sudovi u Kini pomogli su u osiguravanju visokokvalitetnog gospodarskog razvoja, očuvanju okoliša i zaštiti legitimnih prava i interesa naroda kroz poboljšanje sudske prakse, rekli su dužnosnici na tiskovnoj konferenciji u utorak.

Broj predmeta koje su sudovi u Kini prihvatili i procesuirali porastao je s više od 14,21 milijuna u 2013. na više od 33,51 milijuna u 2021., rekao je Tao Kaiyuan, potpredsjednik Vrhovnog narodnog suda.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

U proteklih deset godina narodni sudovi na svim razinama zajamčili su kvalitetan gospodarski razvoj kroz pružanje poštenih pravosudnih usluga, rekao je Tao.

Narodni sudovi pružaju jednaku zaštitu poduzećima u državnom i privatnom vlasništvu, domaćim i stranim poduzećima, kao i mikro, malim i srednjim i velikim poduzećima, istaknuo je Tao, dodajući kako to pomaže u stvaranju tržišnog i međunarodnog poslovnog okruženja utemeljenog na zakonu.

Sudovi su posljednjih godina također unaprijedili sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva, kako bi bolje služili gospodarskom razvoju potaknutom inovacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.