Hrvatska i Kina pokrenule treću zajedničku policijsku patrolu radi boljeg služenja turistima

Hrvatska i Kina u subotu su objavile pokretanje treće zajedničke policijske patrole nakon dvogodišnje obustave zbog pandemije bolesti COVID-19.

Patrola u Hrvatskoj je prvi put da kineska policija obavlja patrolne misije u inozemstvu od početka pandemije.

Tijekom svečanosti pokretanja u Veleposlanstvu Kine u Hrvatskoj, veleposlanik Qi Qianjin rekao je kako je Hrvatska prva država srednje i istočne Europe koja provodi zajedničku policijsku patrolu s Kinom radi bolje zaštite interesa kineskih turista i Kineza iz inozemstva u Hrvatskoj. Ovaj će potez produbiti bilateralnu suradnju u turizmu te provođenju zakona i sigurnosti, rekao je.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske. Qi je rekao kako je uvjeren da će zajednička patrola proširiti međusobno povjerenje i povećati prijateljstvo između zemalja.

Velimir Tišma, načelnik Službe za prevenciju PU zagrebačke, rekao je kako su zajedničke policijske ophodnje tijekom turističke sezone u Hrvatskoj vitalni aspekt međunarodne suradnje hrvatske policije te imaju ključnu ulogu u zaštiti i privlačenju stranih turista.

Cilj zajedničke patrole je služiti Kinezima u Hrvatskoj te povećati njihov osjećaj sigurnosti u zemlji, dodao je Tišma.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.