Kineska tužbena tijela od 2017. podnijela preko 670 000 tužbi od javnog interesa

Tužbena su tijela u cijeloj Kini tijekom proteklih pet godina pokrenula više od 670 000 parničnih slučajeva od javnog interesa, rekao je Hu Weilie, viši tužitelj pri Vrhovnom narodnom tužiteljstvu (VNT-u), na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

Obrađivanjem slučajeva obnovljeno je približno ukupno 7,86 milijuna mua (oko 524 000 hektara) oštećenih poljoprivrednih zemljišta, šuma, močvara i travnjaka, više od 45,8 milijuna tona kućnog i krutog otpada je reciklirano ili očišćeno, s 9,35 milijardi juana (oko 1,4 milijarde dolara) je prikupljeno ekološku obnovu, rekao je Hu.

Kina je počela pokretati parnice do javnog interesa 1. srpnja 2017., nakon što je vrhovno državno zakonodavno tijelo uključilo tu praksu u zakon donošenjem izmjena zakona o građanskom i upravnom postupku.

Tijekom proteklih pet godina, VNT se pridržavao pristupa usmjerenog na ljude te nastojao riješiti probleme koji se tiču sredstava za život ljudi, rekao je Hu. VNT je pokrenuo razne nadzorne kampanje usredotočene na područja koja uključuju okoliš, sigurnost hrane i lijekova te sigurnost na radnom mjestu, istaknuo je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.