Kineski ministar vanjskih poslova telefonski razgovarao s diplomatskim savjetnikom francuskog predsjednika

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u ponedjeljak je telefonski razgovarao s Emmanuelom Bonneom, diplomatskim savjetnikom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Wang je rekao da je uspješan telefonski razgovor između šefova država Kine i Francuske nakon ponovnog izbora predsjednika Macrona pružio strateške smjernice i dao nov poticaj zdravom i stabilnom razvoju kinesko-francuskih odnosa.

Dvije su strane brzo primijenile važan konsenzus koji su postigla dvojica šefova država, a bilateralni odnosi su se započeli snažno razvijati, rekao je Wang, dodajući da je Kina spremna surađivati s Francuskom kako bi potaknuli dinamičniji razvoj kinesko-francuskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Sa svoje strane, Bonne je rekao kako Francuska pridaje veliku važnost održavanju razmjene na visokoj razini s Kinom. Predsjednik Macron čvrsto je predan francusko-kineskom prijateljstvu i nada podizanju bilateralnog sveobuhvatnog strateškog partnerstva na novu razinu.

Francuska je spremna produbiti praktičnu suradnju s Kinom u područjima kao što su zrakoplovstvo, poljoprivreda, hrana, energija i međuljudska razmjena, ojačati koordinaciju u globalnim poslovima uključujući zaštitu biološke raznolikosti i klimatske promjene i raduje se novoj rundi strateškog dijaloga između dviju zemalja u ranom roku, rekao je Bonne.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.