WSJ: Američki biznismen poziva na poboljšanje odnosa SAD-a s Kinom

U nacionalnom je interesu Sjedinjenih Američkih Država, sada više nego ikad, učiniti sve što je moguće za poboljšanje odnosa s Kinom, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ) ranije ovog mjeseca.

Mnoge kineske tvrtke posluju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i američke tvrtke u Kini, u svim sektorima. Godišnje se razmjenjuju stotine milijardi dolara u robama i uslugama, što predstavljaju golemu korist za oba gospodarstva. “Trebali bismo graditi na tome”, navedeno je u članku objavljenom 6. srpnja.

“Razumijem da suprotstavljeni svjetonazori otežavaju pokušaje uspostavljanja konstruktivnog dijaloga, ali s obzirom na to što je u igri, ima smisla samo pokušati”, stoji u eseju koji je napisao Maurice R. Greenberg.

“Bio sam ohrabren kada sam čuo državnog tajnika Antonyja Blinkena kako je u svom prvom velikom govoru o odnosima SAD-a i Kine rekao da je Bidenova administracija spremna povećati izravnu komunikaciju s Pekingom”, napisao je u članku Greenberg, predsjednik i izvršni direktor tvrtke C.V. Starr & Co.

“Poslovni čelnici iz obiju zemalja mogu postići pozitivne rezultate usprkos razlikama”, rekao je, napominjući da “prepoznajući to, osnovali smo malu skupinu viših američkih poslovnih i političkih čelnika koji imaju iskustva u Kini i dijele mišljenje da bi nam bolje služili konstruktivni odnosi s Kinom.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.