Kineski izaslanik iznio prijedloge za rješavanje globalne krize hrane

Kineski je izaslanik u ponedjeljak iznio zajedničke prijedloge za rješavanje globalne krize hrane u ime Grupe prijatelja Inicijative za globalni razvoj, pozivajući na dugoročno poboljšanje koordinacije politika.

Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima, dao je zajedničku izjavu Grupe prijatelja Inicijative za globalni razvoj na posebnom događaju visoke razine Opće skupštine pod nazivom “Vrijeme je za zajedničko djelovanje: koordiniranje političkih odgovora na globalnu prehrambenu krizu”.

“Duboko smo zabrinuli zbog trenutnog stanja globalne nesigurnosti hrane, naročito u zemljama u razvoju”, rekao je Zhang.

Također je pozvao sve sudionike, uključujući razvijene zemlje, da povećaju suradnju i zadrže snažan fokus na transformaciji globalnog poljoprivredno-prehrambenog sustava prema pravednosti i održivosti, dodao je Zhang.

“Moramo eliminirati sve jednostrane i protekcionističke mjere koje su u suprotnosti s duhom i pravilima STO-a”, naglasio je.

Zhangov govor je bio prva zajednička izjava Grupe prijatelja Inicijative za globalni razvoj od njezina osnutka, čime je označen novi i značajan korak u provedbi Inicijative za globalni razvoj i suradnji grupe koja sada broji 60 zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.