Kineski premijer sastao se s izvršnim predsjednikom WEF-a

Kineski premijer Li Keqiang sastao se u utorak virtualno s izvršnim predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma (WEF-a, eng. World Economic Forum) Klausom Schwabom.

Li je rekao kako je suradnja između Kine i WEF-a prešla put dug tijekom više od četiri desetljeća, gotovo u tandemu s kineskim reformama i procesom otvaranja.

Li je rekao kako Kina cijeni dosljednu usmjerenost WEF-a na gospodarski razvoj i jaču suradnju s Kinom, a dublja suradnja između dviju strana poslati će svijetu pozitivnu poruku o rastu gospodarstva i poboljšanju života.

Premijer je rekao kako će Kina ostati predana temeljnoj nacionalnoj politici otvaranja te će raditi sa svim stranama na intenziviranju dijaloga i komunikacije, kako bi stvorile uvjete za obostrano korisnu suradnju.

Napominjući da WEF održava dobro partnerstvo s Kinom više od četiri desetljeća, Schwab je rekao kako je spreman produbiti suradnju s Kinom radi promicanja globalnog dijaloga, povećanja uloge poslovne zajednice, jačanja globalne i regionalne razmjene i suradnje te igrati pozitivnu ulogu u suočavanju s klimatskim izazovima, promicanju transformacije industrije i unapređenju socijalne pravednosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.