Dvije kineske tvrtke osvojile su prvu globalnu nagradu WIPO-a

Kina je osvojila dva od pet mjesta u prvom programu Globalnih nagrada Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO-a, eng. World Intellectual Property Organization), postajući zemlja s najviše pobjednika, priopćio je WIPO u utorak.

Cilj je programa, koji je pokrenuo WIPO, odati priznanje “iznimnim poduzećima i pojedincima koji koriste intelektualno vlasništvo kako bi ostvarili pozitivan utjecaj” diljem svijeta, navedeno je na internatskoj stranici organizacije. Njegov prvi program odaje priznanje malim i srednjim poduzećima, koja čine okosnicu svjetskog gospodarstva.

Dva mala i srednja poduzeća iz Kine nalaze se u istočnom dijelu zemlje u Šangaju i provinciji Jiangsu.

Šangajska tvrtka SHYLON Optoelectronics Technology posvećena je dizajnu, proizvodnji i marketingu vanjske rasvjete s tehnologijom svjetlosnih dioda (LED). Kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije identificiralo ga je kao “tehnološki napredno malo i srednje poduzeće 2021. godine”.

Smješten u gradu Suzhou u pokrajini Jiangsu, tvrtka RAYCAN Technology (Suzhou), specijalizirana je za razvoj i proizvodnju opreme za detekciju i bilježenje zračenja. Tvrtka je ima više od stotinu patenata u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Japanu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.