Vanjska robna razmjena Kine porasla je 10,4 posto u prvih 7 mjeseci

Kineska vanjska trgovina robom skočila je 10,4 posto na godišnjoj razini na 23,6 bilijuna juana (oko 3,5 bilijuna američkih dolara) tijekom prvih sedam mjeseci ove godine, pokazali su službeni podaci u nedjelju.

Izvoz je porastao 14,7 posto na godišnjoj razini na 13,37 bilijuna juana, dok je uvoz porastao 5,3 posto u odnosu na prošlu godinu na 10,23 bilijuna juana, prema Općoj carinskoj upravi (GAC).

Tijekom tog razdoblja, trgovina Kine s Udruženjem država jugoistočne Azije, Europskom unijom i Sjedinjenim Državama povećala se za 13,2 posto, 8,9 posto odnosno 11,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Od siječnja do srpnja, trgovina Kine sa zemljama Pojasa i puta i drugim članicama Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva (RCEP) porasla je za 19,8 posto i 7,5 posto na godišnjoj razini.

U srpnju je trgovina s partnerima RCEP-a dosegla 1,17 trilijuna juana, što je povećanje od 18,8 posto na godišnjoj razini, čime se povećao ukupni rast vanjske trgovine za 5,6 postotnih bodova, rekao je Li Kuiwen, glasnogovornik GAC-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.