Zapovjedništvo istočnog područja NOV-a nastavilo zajedničke vježbe za testiranje sposobnosti preciznih napada

Zapovjedništvo istočnog područja kineske Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) nastavilo je u nedjelju prema rasporedu združenu borbenu obuku u vodama i zračnom prostoru oko otoka Tajvana.

Fokus u nedjelju bio je na testiranju sposobnosti korištenja združene vatre za gađanje kopnenih i dalekometnih zračnih ciljeva.

Zračne snage pod zapovjedništvom područja rasporedile su više tipova ratnih zrakoplova, uključujući zrakoplove za rano upozoravanje, bombardere, zrakoplove za ometanje, lovce-bombardere i borbene zrakoplove, za izvođenje vježbi u borbenim misijama poput zajedničkog izviđanja, operacije kontrole zračnog prostora, napada na ciljeve na zemlji te zračne potpore i zaklona.

Uz potporu pomorskih i zračnih borbenih sustava, zračne su udarne snage, s višecjevnim raketnim sustavima dugog dometa i konvencionalnim raketnim postrojbama, izvele vježbe združenih preciznih udara na ciljeve.

Više formacija bombardera preletjelo je Tajvanski tjesnac od sjevera prema jugu i od juga prema sjeveru, dok je nekoliko borbenih zrakoplova izvelo združene vježbe s razaračima i fregatama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.