Istraživanje: Kinesko gospodarstvo postalo pokretač svjetskog gospodarstva

Oko 78,34% ispitanika iz 22 zemlje vjeruje da je kinesko gospodarstvo povećalo vitalnost globalnog gospodarstva u proteklom desetljeću i postalo pokretač svjetskog gospodarstva, pokazalo je zajedničko istraživanje koje su proveli CGTN i kinesko Sveučilište Renmin.

U istraživanju su intervjuirani ispitanici koji u prosjeku imaju 38,64 godine iz razvijenih zemalja kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Kanada, Australija, kao i zemalja u razvoju poput Brazila, Argentine, Meksika, Tajlanda, Indije, Pakistana.

 

Istraživanje je pokazalo da 91,46% ispitanika iz Afrike pohvalno govori o gospodarskim postignućima Kine. Slijedi Europa s udjelom od 81,6%, dok je Sjeverna Amerika zauzela treće mjesto sa 78,09 posto.

 

Također je pokazalo kako je 84,13% ispitanika iz zemalja koje sudjeluju u inicijativi Pojas i put pohvalno govorilo o gospodarskim postignućima Kine, više od onih iz zemalja izvan inicijative. S druge strane, 84,02% ispitanika iz zemalja u razvoju ima povjerenja u kinesko gospodarstvo, što je više nego u razvijenim zemljama.

Kineski bruto domaći proizvod po glavi stanovnika porastao je sa 6 100 dolara na više od 12 000 dolara u posljednjih 10 godina, za što 76,65% ispitanika vjeruje da je izvanredno. U anketi je preko 70% ispitanika s pet kontinenata izrazilo uvjerenje da Kina postaje sve bogatija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.