Zapovjedništvo istočnog područja NOV-a ispunilo sve zadaće združenih vojnih operacija oko Tajvana

Zapovjedništvo istočnog područja Kineske narodnooslobodilačke vojske (NOV-a) izvršilo je sve zadaće u nizu združenih vojnih operacija nedavno provedenih u vodama i zračnom prostoru oko otoka Tajvana, rekao je u srijedu glasnogovornik zapovjedništva.

Operacije, koje su uključivale više vrsta postrojbi, učinkovito su testirale integriranu borbenu sposobnost oružanih snaga, rekao je Shi Yi, glasnogovornik zapovjedništva.

Zapovjedništvo će pomno pratiti razvoj situacije na Tajvanskom tjesnacu, nastaviti provoditi vojnu obuku za ratnu spremnost i organizirati normaliziranu sigurnosnu patrolu radi borbene spremnosti u Tajvanskom tjesnacu, kako bi zaštitilo suverenitet i teritorijalni integritet Kine, rekao je Shi.

Tijekom proteklih nekoliko dana postrojbe iz sastava Mornarice, Zračnih snaga, Raketnih snaga, Snaga za stratešku potporu i Snaga za logističku potporu pod Zapovjedništvom istočnog područja provele su združene vježbe i obuku u vodama i zračnom prostoru u blizini sjeverne, jugozapadne i jugoistočne obale otoka, uključujući operacije zajedničke blokade, napade na kopnene i morske ciljeve, kontrolu zračnog prostora, zajedničke protupodmorničke vježbe te integriranu logistiku i potporu.

Integrirana borbena sposobnost oružanih snaga je unaprijeđena te je testirana njihova spremnost za odgovor na nepredviđene situacije, rekao je Shi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.