Xi poziva međunarodnu zajednicu na izgradnju razvojnog partnerstva

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je međunarodnu zajednicu na postizanje konsenzusa o promicanju razvoja, stvaranju poticajnog okruženja i poticanju novih pokretačkih snaga za globalni razvoj kako bi zajednički radili na globalnom razvojnom partnerstvu.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, ovo je u petak iznio u čestitki Međunarodnoj konferenciji solidarnosti civilnog društva o Inicijativi za globalni razvoj.

Xi je primijetio da je globalno gospodarstvo sada pod utjecajem brojnih čimbenika, a provedba Agende Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. je ometena.

Suočeni s poteškoćama i izazovima, rekao je Xi, ljudi u svim zemljama mogu živjeti boljim životom, a ljudsko društvo prihvatiti samo kada se sve strane udruže s čvrstim povjerenjem u borbi protiv COVID-19, promiču razvoj usklađenim naporima i iskreno provode Agendu 2030. svjetliju budućnost.

“Vjerujem da će međunarodna civilna društva pomoći u konsolidaciji i povećanju podrške javnosti za osiguranje provedbe Inicijative za globalni razvoj”, dodao je Xi.

Kina je spremna udružiti ruke sa svim stranama kako bi olakšala Agendu 2030. kako bi više doprinijela izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo i uvela novu eru prosperiteta i razvoja, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.