Visoki kineski diplomat prisustvovao na svečanosti otvorenja 6. Međunarodne izložbe Puta svile

Yang Jiechi, direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), u nedjelju je u Xi’anu, glavnom gradu sjeverozapadne kineske pokrajine Shaanxi, prisustvovao na svečanosti otvorenja šeste Međunarodne izložbe Puta svile i Foruma za investicije i trgovinu za suradnju između istočne i zapadne Kine.

Obraćajući se na događanju, Yang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e, pozvao je na jačanje suradnje Pojasa i puta.

Istaknuo je kako su u devet godina otkako je predložena inicijativa Pojas i put ostvarena značajna postignuća, a inicijativa je postala popularno globalno javno dobro i platforma za međunarodnu suradnju, pokazujući sve veću vitalnost i privlačnost.

Kina poziva sve strane na uzajamnu pomoć, zajedničko prevladavanje prepreka, zaštitu ljudskog života i zdravlja te zajedničku konsolidaciju temelja povezanosti i suradnje, rekao je Yang.

Naglašavajući kako je Kina voljna nastaviti podržavati načela uzajamnog poštovanja, jednakosti, uzajamne koristi i međusobno korisne suradnje, kako bi se izgradili čvrsti suradnički odnosi sa svim zemljama, Yang je rekao da će Kina uvijek poštivati i podržavati ljude svih drugih zemalja u potrazi za neovisnim razvojnim putem te će surađivati sa svim zemljama na promicanju svjetskog mira, stabilnosti, razvoja i prosperiteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.