Dužnosnici izvijestili medije o napretku višestranačke suradnje i političkog savjetovanja

Kineski dužnosnici u utorak su izvijestili medije o napretku i postignućima u održavanju i poboljšanju sustava višestranačke suradnje i političkih konzultacija u novoj eri predvođenog Komunističkom partijom Kine (KPK-om)

Zou Jiayi, zamjenica glavnog tajnika Nacionalnog odbora Svekinekog narodnog političkog savjetodavnog vijeća (SNPSV-a), rekla je novinarima kako od 18. Nacionalnog kongresa KPK SNPSV promiče inovacije u praksi, teoriji i instituciji.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Tijekom 10 godina SNPSV je proveo dubinske studije i rasprave fokusirajući se na teme kroz različite oblike savjetovanja, kao što su konzultativni sastanak Stalnog odbora SNPSV-a, konzultacije o određenim pitanjima, dvotjedni konzultativni forumi, internetske konzultacije i stručna savjetovanja, radi razmatranja i davanja prijedloga o državnim poslovima, naglasila je Zou.

Zou je također rekla kako je SNPSV uložio velike napore u izgradnju širokog konsenzusa i jačanje velikog jedinstva svih sinova i kćeri kineske nacije u zemlji i inozemstvu, dodajući kako se SNPSV posvetio dvjema glavnim temama, odnosno težnji za jedinstvom i demokracijom te nastavlja marljivo raditi na davanju prijedloga i izgradnji konsenzusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.