Dužnosnik: Kina će optimizirati političko okruženje za gospodarski oporavak

Kina će optimizirati političko okruženje koje će pogodovati kontinuiranom gospodarskom oporavku zemlje, rekao je u utorak visoki dužnosnik najvišeg državnog tijela za ekonomsko planiranje.

“Trenutačno još uvijek postoje neke istaknute proturječnosti i problemi u gospodarskim operacijama Kine”, rekao je na tiskovnoj konferenciji Yuan Da, direktor Odjela za nacionalno gospodarstvo Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, dodajući da je brzi oporavak tijekom proteklih sedam mjeseci pokazao snažnu otpornost i ogroman potencijal gospodarstva.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Službeni podaci objavljeni u ponedjeljak pokazuju kako se drugo najveće svjetsko gospodarstvo nastavilo oporavljati u srpnju, no trend oporavka treba učvrstiti.

Vlada će dodatno pružiti prioritet održavanju stabilnog gospodarskog rasta uz aktivnije napore za povećanje potražnje, rekao je Yuan.

Uložit će se napori i u ubrzanje provedbe postojećih politika, jačanje istraživanja o rezervama politika te njihovo brzo uvođenje i provedbu u skladu sa situacijom, dodao je Yuan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.